Πρωταγωνιστικό ρόλο για το υψηλότατο επίπεδο παροχής των υπηρεσιών μας διαδραματίζει το υψηλής ποιότητας το ανθρώπινο δυναμικό μας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό προηγήθηκε ειδική μελέτη, που διερεύνησε και εξασφάλισε την υψηλή ποιότητα των νέων συνεργατών για την αποτελεσματική πλήρωση των στρατηγικών στόχων.

Το προσωπικό εκπαιδεύεται συνεχώς για την αντιμετώπιση κρίσεων αλλά και διαφόρων πρακτικών θεμάτων.

Στόχος είναι κάθε μέλος της πολυδύναμης ομάδας μας να είναι σε θέση να παρέχει ανά πάσα στιγμή και σε κάθε θεραπευμένο το επίπεδο εξατομικευμένης φροντίδας και υποστήριξης, που επιδιώκει ο στρατηγικός σχεδιασμός.

Η πολυδύναμη ομάδα του Σωκράτειου Μελάθρου προσφέρει:

 • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Παρέχεται από μόνιμους ιατρούς, που παρακολουθούν και αξιολογούν τους ενοίκους σε συστηματική καθημερινή βάση, καθώς και από συμβαλλόμενους άλλους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

 • Προηγμένη εξατομικευμένη Νοσηλευτική Φροντίδα: Παρέχεται από έμπειρους πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς νοσηλευτές.
 • Φροντιστές: Παρέχουν φροντίδα στους ηλικιωμένους κάτω από τις οδηγίες των γιατρών και των νοσηλευτών.
 • Φυσικοθεραπεία: Παρέχεται από πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς έμπειρους θεραπευτές. Οι μονάδες μας στελεχώνονται από φυσικοθεραπευτές με γνώσεις πάνω στην κινητοποίηση και την ενδυνάμωση νευρολογικών περιστατικών και καταγμάτων.
 • Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης: Παρέχεται από εξειδικευμένο ψυχολόγο της μονάδας ο οποίος διοργανώνει δραστηριότητες που στόχο έχουν την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των ηλικιωμένων.
 • Εργοθεραπεία / απασχολοθεραπεία: Παρέχεται από πτυχιούχο και έμπειρη εργοθεραπεύτρια με στόχο τη νοητική και σωματική δραστηριοποίηση των θεραπευομένων μέσω διαφόρων ενασχολήσεων.
 • Λογoθεραπεία: Παρέχεται από πτυχιούχο και έμπειρη λογοθεραπεύτρια, η οποία ασχολείται με ηλικιωμένους που διαγνώστηκαν με διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης, οι οποίες είναι αποτέλεσμα νευρολογικών ή αγγειακών διαταραχών.
 • Διαιτολόγια/Διατροφολογία: Στελεχώνεται από πτυχιούχο/μεταπτυχιακό έμπειρο διαιτολόγο/διατροφολόγο. Παρέχει ειδικές, συγκεκριμένες και εξειδικευμένες διατροφές/δίαιτες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε θεραπευομένου.
 • Διοικητικό & Γραμματειακό Προσωπικό: Στελεχώνεται από έμπειρο διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό.
 • Κουζίνα: Η κουζίνα είναι σπιτική και προετοιμάζεται με τέχνη και με επιλεγμένες πρώτες ύλες από τις μόνιμες μας μαγείρισσες. Προσφέρονται τρία ισορροπημένα γεύματα και ενδιάμεσα ροφήματα και σνακ. Το μενού μας, το οποίο έχει σχεδιαστεί να είναι υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο, αφορά κύκλο τεσσάρων εβδομάδων με πολύ λίγα στοιχεία που επαναλαμβάνονται. Είναι βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής διατροφής.
 • Δραστηριότητες/ Ψυχαγωγία / Εκδρομές: Διεξάγονται χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές εκδηλώσεις, καθώς και διάφορες άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Διαθέτουμε ειδικά διαμορφωμένο μεταφορικό μέσο για τις ιατροφαρμακευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των ενοίκων μας.